Ons team

Als je Kinderopvang Texel binnenstapt, kun je terugvallen op een professioneel team, waarbij jouw kind in goede handen is. Elke leidster bij Kinderopvang Texel is een pedagogisch medewerker die zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van zowel baby’s, dreumesen, peuters, kleuters als tieners.
Samen vormen we een sterk en enthousiast team, dat met elkaar zorgt voor veiligheid, geborgenheid en een vast dagritme voor jouw kind.

 

Image

Susan

Hallo ik ben Susan Schiphorst. Ik ben woonachtig in Den Burg samen met mijn man en twee dochters. Ik ben sinds september 2019 werkzaam bij de Olmenhoeve. Ik ben werkzaam op kantoor waar ik allerlei verschillende taken uitvoer. Hiervoor ben 15 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, en heb dus veel affiniteit met kinderen. Ik heb nu zeer afwisselend werk wat ik ontzettend leuk vind. En toch nog in de buurt van kinderen.

Quirine

Mijn naam is Quirine Stapersma. Ik woon in Oudeschild. In 2021 heb ik mijn diploma behaald voor pedagogisch medewerker en in 2022 heb ik mijn diploma behaald voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Tijdens mijn studie heb ik veel stage gelopen op verschillende groepen binnen dit bedrijf. Na mijn studie mocht ik gelijk aan de slag bij Kinderopvang Texel. Ik ben op verschillende groepen te vinden, van de baby’s tot de BSO. Ook ben ik op zaterdag te zien als één van de vaste gezichten op de zaterdagopvang. Naast mijn werk in de opvang vind ik koken/bakken en creatief bezig zijn erg leuk om te doen.

Sterre

Ik ben Sterre Hooijschuur, Ik woon in den Burg. In 2020 heb ik mijn diploma gehaald voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Ik vind het super leuk om met kinderen te werken en ze te stimuleren in de ontwikkeling. Mij gaan jullie voornamelijk tegen komen in De Cocksdorp.

Petra

Ik ben Petra Commijs. Samen met Frank en onze 2 dochters Anne en Sara wonen wij in Den Burg. Na mijn opleiding in Hoorn, ben ik weer terug naar Texel gegaan. Vanaf 1994 ben ik werkzaam in de peuter / kinderopvang, dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Nu alweer heel wat jaren bij kinderopvang “Olmenhoeve" waar ik werkzaam ben op de peutergroep de “Olmpjes” en in de vakanties op de BSO. Het werken met kinderen is gewoon heel leuk, elk kind ontwikkelt. Het is belangrijk dat de ouders, maar vooral de kinderen zich thuis voelen. Ieder zich weer op zijn eigen manier en om daarbij een stukje aan bij te kunnen dragen, is mooi om te doen. In mijn vrije tijd wandel en zwem ik graag, breng graag tijd door met mijn familie en vind het leuk om met vriendinnen of collega’s af te spreken. 

Melissa

Ik ben Melissa Otten. Samen met mijn vriend Tiemen en zoontje Bren woon ik in Oudeschild. Ik heb de opleiding Pedagogisch werker gevolgd en in 2015 ben ik na het behalen van mijn diploma meteen in dienst bij de Olmenhoeve gekomen. Je kunt mij tegenkomen op peutergroep de Reuzen. Omdat ik op twee verschillende groepen sta kom ik met meerdere leeftijdscategorieën in aanraking en maakt het werken bij de Olmenhoeve voor mij extra gevarieerd. Ik vind de band die je met de kinderen opbouwt en het mogen volgen en stimuleren van hun ontwikkeling heel bijzonder.

Anita

Hoi, mijn naam is Anita Heerschap- van Opstal. Samen met mijn partner Ischa en ons zoontje Kane woon ik in Den Burg. Na 7 jaar bij een Samen Naar School Klas in Alkmaar gewerkt te hebben, wilde ik wat dichter bij huis werk zoeken. En daar lag eind 2021 een kans bij de BSO, die ik met beide handen heb aangegrepen. Het werken met kinderen, hun ontwikkeling zien en hier soms zelfs aan mogen bijdragen vind ik fantastisch. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zichzelf mag en kan zijn en dat ze aan het einde van de dag met een fijn gevoel weer naar huis gaan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de BSO en hoop hier nog lange tijd te mogen werken!

Elisa

Mijn naam is Elisa Polderman samen met mijn vriend Jack wonen wij net in Oosterend. Nadat ik mijn opleiding heb afgerond in juni 2021 en al mijn stages heb gelopen bij de Olmenhoeve kreeg ik een baan aangeboden. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik ben vast gezicht in de Cocksdorp. Wat ik zo leuk vind aan het werken op de groepen in de Cocksdorp, is de verschillende leeftijden. Het is kleinschaliger dan in Den Burg en je hebt daarom ook te maken met leeftijden van 0-12 jaar.  Alle ontwikkelingen meemaken van de kinderen en ze daarin ondersteunen en stimuleren. Je ziet ze echt opgroeien en dat vind ik super leuk.    

Simone

Hoi ik ben Simone Blauw. Ik ben woonachtig in Den burg en heb de opleiding pedagogisch medewerker gedaan. Wat het werken met kinderen voor mij dan ook zo leuk maakt is; Dat ieder kind uniek is en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder, mooi en elke dag anders. De kinderen zien opgroeien en zelfstandig worden is dan ook geweldig om te zien en dat wij daar een handje bij kunnen helpen is dan ook een grote eer. De liefde die je er voor terug krijgt is dan ook het allerleukste van het vak. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig bij ons voelen, zich kunnen ontwikkelen en het naar hun zin hebben! Want dan geniet ik ook als leidster.

Sascha

Mijn naam is Sascha Vlaming. Ik woon in Den Burg. In 2015 ben ik gestart met het werkend leren traject bij kinderopvang texel. Nadat ik mijn diploma heb gehaald ben ik fulltime op de groep gaan werken. Ik heb met veel plezier bij de kabouters gewerkt en ben nu aan het werk bij de uiltjes. Het werk vind ik heel erg leuk omdat geen dag het zelfde is en de kinderen geweldig zijn. Kinderen blijven mij verassen.

Ilona

Na een lang ziekbed hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega. Ilona was een sprankelende, energieke en ontzettend lieve collega en leidster voor de kinderen.

Marleen

Ik ben Marleen Keijser. Samen met mijn man Ricardo en zoon Stan woon ik in Den Burg, mijn oudste twee kinderen wonen en studeren in Groningen en Amsterdam. In 2005 ben ik samen met Janine Kinderopvang Olmenhoeve gestart. Kinderopvang is een enerverende wereld, elk jaar nieuwe regels en wetgeving en elke dag nieuwe uitdagingen. Ik vertaal alle uitdagingen in nieuw beleid en mogelijkheden. Iedere dag is er één vol gezelligheid, met de kinderen maar zeker ook met alle collega’s onderling.

Saskia

Mijn naam is Saskia van der Vis. Ik ben geboren en opgegroeid in Oudeschild. Sinds 2016 woon ik in Den helderder met mijn vriend. In 2019 hebben wij een dochter Bo gekregen en in 2021 een zoon Mees. Ondanks dat ik nu in Den Helder woon, blijf ik graag naar Texel toe komen om met plezier naar mijn werk te gaan. Ik heb jaren op de 0-4 jaar groep gestaan maar nu ben ik werkzaam op de peutergroep de Reuzen. De peuters weten je elke dag weer te verrassen met hun uitspraken en hun fantasieën. Kort om elke dag is anders en dat maakt het werk uitdagend.

Lyda

Ik ben Lyda van der Zwaag. Ik ben geboren op Texel. In Den Helder heb ik mijn SPW3 diploma behaald. Daarna ben ik verhuisd naar Alkmaar en heb daar ruim 8 jaar gewerkt als leidster bij verschillende kinderdagverblijven. Wij zijn als gezin, mijn man en mijn dochter Luna, in januari 2012 terug naar het mooie eiland Texel verhuisd, waar we ons meteen weer thuis voelde. In 2015 werd onze dochter Lindsey geboren. Sinds 2013 werk ik op de Olmenhoeve en heb het ontzettend naar mijn zin. Ik vind het super leuk om de ontwikkeling van het jonge kind mee te mogen maken en ze hierin te verzorgen en te begeleiden. Ieder kind is uniek en zo is elke dag weer anders. Ik vind het heerlijk om met kinderen activiteiten te doen zoals knutselen, voor te lezen, liedjes zingen of gewoon een gezellig kletspraatje te houden.

Yanneke

Ik ben Yanneke de Porto. Ik woon samen met mijn vriend Niels en zoontjes Cas en Nijs in Oudeschild. Van jongs af aan leek het werken met kinderen mij al ontzettend leuk. Om dan van je hobby je beroep te mogen maken is dan toch geweldig. Elke dag genieten van al die lieve glimlachjes en alle pret van de kinderen, is gewoon een feestje! Naast het werken met kinderen hou ik heel erg van koken en bakken.

Puck

Hallo mijn naam is Puck Witte, ik woon samen met mijn vriend Stijn in Den Burg. Ik ben sinds 2021 afgestuurd aan de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 op het horizon college in Alkmaar. Bij kinderopvang Texel ben ik op verschillende plekken te vinden, van baby’s tot buitenschoolse opvang. Ik werk met heel veel liefde en plezier bij de kinderopvang, de afwisseling van de verschillende leeftijden vind ik dan ook erg leuk vooral om alle verschillende ontwikkelingen van de kinderen te kunnen stimuleren, en samen met ze te ontdekken.

Kerstin

Ik ben Kerstin van der Gracht. Ik woon in Den Burg.  Naast dat ik al een tijd bij Kinderopvang Texel werk, vind ik het ook erg leuk om van alles te ondernemen met vriendinnen in het weekend. Hoe leuk is het om in de ochtend uit je bed te stappen en vervolgens naar je werk toe te gaan, en een hele dag kleintjes mag verzorgen en de ouderen kinderen spelenderwijs iets bij te brengen?! Het werk maakt het zo ontzettend leuk omdat elke dag anders is. Ik geniet van alle kleine dingen, bijvoorbeeld een kindje wat een leuke grappige uitspraak doet, of dat zij je zomaar even uit het niets een knuffel wilt geven. Het is ook erg bijzonder dat je getuige mag zijn van de kleintjes die bij ons opgroeien. Kortom, een week vol leuke enthousiaste kinderen waar je geen seconde van wilt missen.

Lucie

Mijn naam is Lucie Burgman. Samen met mijn vriend Richard en dochter Fien en zoon Duuk woon ik in De Koog. Na mijn opleiding (SPW-MMZ) heb ik als persoonlijk begeleider op het Maartenhuis gewerkt. Na 10 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging in mijn leven. Deze heb ik gevonden binnen de Olmenhoeve. Waar ik mag gaan werken bij de Sommeltjes op de Drijverstraat en de Kabouters op de Woelige hoek.  Ik kijk er enorm naar uit om met uw kind(jes) te mogen werken. Ieder mens(je) is uniek en heeft zijn eigen ontwikkelings-pad en dat zal voor veel afwisseling in mijn werk gaan zorgen. 

Othilde

Mijn naam is Othilde Vlaming. Samen met mijn vriend Ralph heb ik twee zoons Max & Niki en wonen wij in Den Burg. Ik werk met veel plezier bij de Olmenhoeve. Het werken met kinderen zit in mijn bloed. De kinderen kunnen begeleiden en steunen bij hun eigen ontwikkeling vind ik dankbaar werk. Samen knuffelen, spelen, lachen en huilen. Geen dag is het zelfde, dat maakt het erg afwisselend en uitdagend.

Marike

Ik ben Marike Westerlaken. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Den Burg. Ik ben in 2016 bij de Olmenhoeve komen werken om mij vooral bezig te houden met de administratie. Bel je naar kantoor, dan is de kans groot dat je mij aan de telefoon krijgt.

Lisette

Ik ben Lisette van Beek. Ik werk sinds 2010 bij De Olmenhoeve. Met mijn man Jeroen en onze 3 kinderen woon ik in De Koog. Het werken bij Kinderopvang Texel doe ik met veel plezier, door het contact met en het vertrouwen van de ouders en natuurlijk het verzorgen van de kinderen. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik voorleescoördinator, om het voorlezen van de kinderen te stimuleren. Ook zit ik regelmatig op kantoor voor de planning. 

Desiree

Mijn naam is Desirée Krijthe. Ik werk sinds 2016 bij De Olmenhoeve. Samen met mijn vriend en zoontje woon in De Cocksdorp. Wat ik leuk vind aan het werken in de kinderopvang is het volgen van de ontwikkeling van de kinderen en dat alle kinderen heel verschillend zijn. Zo wordt het nooit saai.

Rozanne

Ik ben Rozanne Dubbelt. Ik woon samen met mijn man Niels en onze kinderen Julia ,Mila en Lenn in Den Burg. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin of met vriendinnen.  Uiteten, bioscoop, een festival of naar het strand. Maar ik kan ook genieten van een rustig dagje thuis. Inmiddels werk ik alweer heel wat jaren bij de Olmenhoeve, maar ik blijf het leuk vinden om te zien hoe ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt en ieder zijn eigen karaktertje heeft.

Evelien

Mijn naam is Evelien Gieze. In 2013 heb ik mijn studie MWD (maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond) aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding trok de jeugdzorg mij het meest! Ik kwam er wel achter dat ik op de groep staan en interactief bezig zijn met de kinderen (en ouders/verzorgers) het leukst vind. Jullie kunnen mij tegen komen op de voorschoolse opvang (VSO) en naschoolse opvang (BSO). In de tijd daartussen zit ik op kantoor, daar beantwoord ik o.a de mail en hou mij bezig met de planning van de BSO. De BSO hoort een veilige plek te zijn waar kinderen lol hebben, nieuwe vriendschappen gemaakt worden en de kinderen kunnen ontspannen na een (lange) dag school. Wanneer wij dit met elkaar kunnen creëren, is voor mij de dag geslaagd. 

Sarah

Hallo, mijn naam is Sarah Bruin. Ik ben geboren op Texel maar als klein meisje naar de overkant verhuist. Ik heb de opleiding onderwijsassistent niveau 4 gedaan in Alkmaar, waar ik ook woonde. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het erg leuk vind om met kinderen te werken. Ik woon nu sinds 2016 weer vast op Texel. Ik heb naar volle tevredenheid eerst werkte bij een hotel maar sinds kort werk ik bij Kinderopvang Texel. Waar ze nieuwe leidsters nodig hadden. Ik heb deze kans met beide handen aangepakt en ga samen met jullie kinderen er een leuke tijd van maken op de bso en de groepen waar ik inval.

Melanie

Mijn naam is Melanie Kaan. Geboren en opgegroeid op Texel en woon nu in Den Burg. In 2008 heb ik de opleiding Pedagogiek afgerond in Amsterdam. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt op een BSO in Amsterdam. Ondanks dat ik het daar erg naar m'n zin had, trok het eiland toch weer. Nog voordat ik goed en wel verhuisd was kwam de peuterspeelzaal op m'n pad, inmiddels onderdeel van Kinderopvang Texel. Op dit moment ben ik werkzaam op 2 peutergroepen en op de BSO. Door de combinatie werken met peuters en met kinderen op de BSO maak je heel veel verschillende ontwikkelingsfases mee en dat vind ik ontzettend leuk.

Sara

Mijn naam is Sara Erne. Ik woon sinds 2020 weer op Texel samen met mijn vriend en onze dochter. Ik ben voornamelijk werkzaam op de BSO, maar val ook in op andere groepen. Ik heb het erg naar mijn zin bij de Olmenhoeve en vind het leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen.  In 2012 heb ik mijn diploma SPW niveau 4 gehaald. En ik heb bijna de studie HBO Sportmanagement afgerond. In mijn vrije tijd doe ik aan voetbal en leuke dingen doen met mijn vriendinnen zoals shoppen en uiteten.

Suze

Hoi ik ben Suze Witvliet. Ik woon in Oudeschild. Vanaf kleins af aan wilde ik graag met kinderen werken dat is ook de reden waarom ik nu de opleiding doe tot pedagogisch medewerker. Omdat geen dag het zelfde is vind ik dit werk erg leuk. Op dit moment werk ik bij de sommeltjes 3 dagen per week dit doe ik met alle plezier.

Nelleke

Hallo ik ben Nelleke, ik woon samen met mijn vriend en 4 kinderen in Den Burg. Afgelopen jaar heb ik de overstap gemaakt naar de kinderopvang.   

Lis

Hallo, ik ben Lis Veenhuizen en ik woon in Den Burg. In 2020 heb ik de opleiding onderwijsassistente afgerond en een jaar als pedagogisch medewerker in Hilversum gewerkt. Daarna heb ik de opleiding tot doktersassistente gevolgd. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en ze zien te ontwikkelen wanneer ze ouder worden. Je zult mij 4 dagen in de week op de BSO in Den Burg vinden.

Anna

Mijn naam is Anna Sroka. Ik ben geboren in Polen en woon al 22 jaar op Texel. Ik 2 pleegkindjes in huis waar ik voor mag zorgen. Wat mij blij maakt met het werken bij de Olmenhoeve is de afwisseling tussen de groepen waar ik werk. In de ochtend de peutergroep en s'middags en de schoolvakanties op de BSO. Het leukste vind ik om met de kindjes te knutselen en zien hoe trots ze zijn op hun mooiste creaties. Ook vind ik het leuk om de ontwikkeling van een kind te volgen en zien hoe ze gegroeid zijn en hoe trots ze zijn. Ik werk elke dag met veel plezier bij de Olmenhoeve, en wil dit nog heel lang blijven doen. 

Linda

Ik ben Linda Dijk. Ik bengeboren in Amsterdam waar ik een aantal jaar heb gewoond. Uiteindelijk verhuisd naar Nieuw-Vennep. In 2013 heb ik mijn diploma pedagogisch medewerker niveau 4 behaald. In 2016 ben ik op Texel komen wonen. Ik woon samen met mijn vriend (Chris) en dochter June in Den Burg. Ik vind het fijn om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Werken met kinderen is erg gezellig en geen dag is hetzelfde. Ik vind het belangrijk er voor te zorgen dat de kinderen zich veilig voelen en een fijne dag hebben.

Mara

Mijn naam is Mara Huizinga. Samen met mijn vriend Pascal en dochtertje Fenn woon ik in Oudeschild. Van kleins af aan heb ik gezegd dat ik wilde werken met kinderen en dat is dus ook een van de redenen dat ik de opleiding Pedagogisch Medewerker ben gaan doen en nu werkzaam ben bij de Olmenhoeve. Het leuke aan dit werk is het van dichtbij mee maken van de ontwikkeling van de kinderen en deze met je eigen creativiteit kan stimuleren, maar ook de liefde die je van de kinderen krijgt. Geen dag is hetzelfde als je in de kinderopvang werkt! 

Marieke

Ik ben Marieke de Vries. Ik woon samen met Barry en onze 3 kinderen in Den Burg.  Na de opleiding SPW heb ik Pedagogiek gestudeerd in Amsterdam en heb hier ook enige tijd gewerkt. Texel bleef echter trekken en dus ben ik weer teruggekomen naar ons mooie eiland. Sinds 2007 heb ik op verschillende groepen in de kinderopvang gewerkt en in 2015 ben ik begonnen bij de Olmenhoeve. Ik werk met veel plezier op de Kaboutergroep en kantoor.

Sanne

Mijn naam is Sanne Graaf. Ik woon samen met mijn vriend Kris in Oosterend. In 2019 ben ik afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker aan het ROC in Den Helder. Na mijn stages op verschillende groepen ben ik meteen in dienst gegaan en sta ik nu 4 vaste dagen op de kaboutergroep. Ik werk hier met veel plezier en vind het mooi om te zien hoe ze als baby binnen komen bij ons en als wijze peuter weer doorstromen naar een oudere groep. Elke dag is anders en dat maakt het werk erg leuk.

Olivia

Ik ben Olivia Kikkert en ben voor vele ouders een bekend gezicht! In 2011 ben ik begonnen bij de Olmenhoeve, in 2017 ben ik samen met mijn man en ons zoontje van (toen) 6 weken oud naar Aruba verhuisd voor 4 jaar. Op Aruba heb ik 1.5 jaar ervaring opgedaan in de kinderopvang. Wij (mijn partner, zoon, dochter en ik) wonen nu in Den Burg en zijn weer helemaal gesetteld. Begin juni (2021) kon ik weer terecht bij de Olmenhoeve want met kinderen werken vind ik het allerleukst. Ik vind het erg leuk om jullie kind(eren) te mogen ontmoeten en ze helpen om hun eigen 'ik' te mogen ontwikkelen.

Stefanie

Hoi! Mijn naam is Stefanie de Wit en ik ben woonachtig in den Burg. Binnen de Olmenhoeve kun je mij terugvinden op de peutergroepen. Het werken met peuters is mijn passie. Ik vind het namelijk enorm leuk om deze kleintjes te helpen in hun prille beginfase en te genieten van al hun rijke fantasieën. Naast deze passie reis ik zelf ontzettend graag. De wereld ontdekken en genieten van alle mooie culturen om ons heen. In het werken met kinderen vind ik het belangrijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen en ze op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Als de kinderen genieten dan geniet ik ook!

Gretha

Ik Ben Gretha Bruin, ik werk van maandag tot en met donderdag op de kaboutergroep locatie de Woelige Hoek. In 1996 ben ik begonnen met werken op de peuterklas en in 2008 overgestapt naar kinderdagverblijf Olmenhoeve. Ik vind het erg leuk werk, de ontwikkeling van baby tot peuter te zien ontwikkelen is natuurlijk prachtig. Zelf heb ik al volwassen kinderen die allemaal hun eigen weg volgen.

Download hier de algemene voorwaarden en brochure van Kinderopvang Texel

ontwerp & techniek: WEBJONGENS

Contactgegevens

Olmenhoeve 
Drijverstraat 1a
Tel 0222-322088

De Woelige Hoek
Keesomlaan 13
Tel 0222-365400