Onze werkwijze

Liefdevolle aandacht voor jouw kind

Je kind wordt omarmd door onze lieve leidsters. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Je kind voelt zich door de liefdevolle benadering snel thuis op het kinderdagverblijf en maakt gauw in zijn nieuwe veilige omgeving nieuwe vriendjes.

Juiste begeleiding in een vaste groep

Je kind komt in een vaste groep met vaste leidsters en krijgt alle ruimte om op onderzoek uit te gaan. Spelenderwijs ontdekt hij/zij wie het is en wat hij/zij allemaal al kan. Fouten maken mag! Daar leer je alleen maar van. De leidster kijkt mee, stimuleert en daagt uit. Je kind maakt hierdoor een sterke start en stapt straks vol zelfvertrouwen de wereld in.

Image

Samen spelen en lekker bewegen

Bewegen, sporten en spelen doen wij elke dag. Zo ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en het helpt ze opgroeien tot fitte, zelfbewuste, sociale personen. Als de zon schijnt én als het regent gaan we naar buiten: op avontuur in eigen tuin, lammetjes aaien op de boerderij of de eendjes voeren. Binnen is trouwens ook genoeg te doen: kleien, hindernisbanen, verven, zingen en dansen. Onze medewerkers zorgen met elkaar voor steeds weer een vernieuwend en uitdagend activiteiten aanbod.

Samen gezond eten en drinken

Van al die avonturen krijg je honger. Samen aan tafel is niet alleen heel gezellig, kinderen durven samen sneller nieuwe smaken en texturen te proberen. Wij hanteren een gezond voedingsbeleid. Smoothies, dagelijks vers fruit, zo min mogelijk toegevoegde suikers en gezond broodbeleg.

Informatie

Naast de algemene nieuwsbrief heeft elke groep zijn eigen nieuwsbrief.
In de hal hangt een informatiebord met de activiteiten of andere belangrijke zaken.
De leidsters hebben altijd tijd voor een gesprek, maar 1x per jaar organiseren wij 10 minuten gesprekken. Onze overdracht van de dag vindt plaats via de Kidsadmin app.

Oudercontact

Bij Kinderopvang Texel besteden wij bewust tijd aan overleg met de ouders. Als ouder kun je altijd bij ons terecht met vragen. Als je ons belt of mailt krijg je snel antwoord. Voor de dagelijkse zorg zijn de leidsters er voor jullie tijdens de haal- en brengmomenten, om ervoor te zorgen dat er een goede overgang is tussen ‘’thuis’’ en de opvang. Zij zijn er om al jullie vragen te beantwoorden en daar waar nodig te ondersteunen.

 

Download hier de algemene voorwaarden en brochure van Kinderopvang Texel

ontwerp & techniek: WEBJONGENS

Contactgegevens

Olmenhoeve 
Drijverstraat 1a
Tel 0222-322088

De Woelige Hoek
Keesomlaan 13
Tel 0222-365400