Peuteropvang De Olmpjes

Naast de kinderopvang, waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen als hun ouders bijvoorbeeld werken of studeren, hebben we een speciale peutergroep in de ochtend ( tijdens schoolvakantieweken gesloten) voor kinderen van 2 tot 4 jaar: de Olmpjes.

Heb je geen opvang nodig, maar vind je het wel prettig als jouw peuter met andere leeftijdgenootjes zich op een spelende en uitdagende manier voorbereid op de basisschool, dan is jouw peuter van harte welkom bij peutergroep de Olmpjes

Meer zelfvertrouwen

We merken dat peuters die een tijdje meedraaien in een andere omgeving dan thuis, met meer zelfvertrouwen de basisschooltijd tegemoet gaan. Ze leren in hun tijd bij De Olmpjes afscheid nemen van hun ouders voor een paar uur per week. We doen net iets andere spelletjes en knutselactiviteiten dan thuis. Ook laten we de kinderen zien hoe het voelt om samen te spelen en te delen en met andere kinderen aan tafel te eten. Professionele leidsters regelen alles, dus ouders hoeven niet mee te draaien als hulpouder. De Olmenhoeve heeft luiers, eten en drinken.

Toeslag, subsidie en openingstijden

Kies je voor onze peuteropvang in Den Burg? Dan kom je in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag of gemeentelijke peutersubsidie. De peuteropvang bevindt zich op locatie de Woelige Hoek

Peuteropvang de Olmpjes Ma-di-do: 8.00 - 13.00 uur. Wo-vrij: 8.00 - 12.30 uur. In de schoolvakantieweken gesloten 

Op onze locatie drijverstraat is een peutergroep die de hele dag en het gehele jaar open is

Peuterspeelzalen van stichting Peuterplezier Texel

De Peuterspeelzalen in De Koog, De Cocksdorp en Oudeschild vallen onder Stichting Peuterplezier Texel. Deze stichting is opgericht om de peutergroepen in deze drie buitendorpen te behouden. Als Olmenhoeve verzorgen wij de administratie voor de Stichting, dit heeft als groot voordeel dat de peuterspeelzalen lage overhead kosten hebben, waardoor continuïteit en bestaansrecht beter gewaarborgd kunnen blijven. Ook voor de peutergroepen van Stichting Peuterplezier Texel heb je recht op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke peutersubsidie.

Image

samen spelen met leeftijdsgenootjes

Kinderen vanaf twee jaar spelen steeds meer samen; tikkertje, met de blokken of op kussentjes ‘naar Den Helder varen’. De peuters zijn ongeveer even oud, dus er is altijd iemand die met jouw kind op avontuur wil. Dat is niet alleen leuk, maar ook enorm leerzaam. Onze vaste leidsters helpen de kinderen om alles uit hun spel te halen.

Knutselen, zingen en dansen

Elk kind is een artiest. We prikkelen de kinderen met muziek, knutselen, zang en dans. Zo leren ze vrij en creatief te denken en zichzelf te uiten. We moedigen hen aan om hun stem te laten horen en zichzelf te laten zien.

lekker naar buiten

Weer of geen weer: buiten spelen kan altijd. Lekker stampen in de plassen, een sneeuwvlokje laten smelten op je hand of kijken of je papieren bootje echt blijft drijven. Bij de Olmenhoeve ontdek je elke dag weer iets nieuws. Vallen en opstaan hoort daarbij met een lieve knuffel van de leidsters kun je ook na een valpartij weer vrolijk doorgaan!

Laatste activiteiten

Boodschappen doen
De Reuzen
Titel van artikel komt hier (2)
Titel van artikel komt hier (3)
Titel van artikel komt hier (4)
Titel van artikel komt hier (2)
Titel test
previous arrow
next arrow
Slider
Boodschappen doen
De Reuzen
Titel van artikel komt hier (2)
Titel van artikel komt hier (3)
Titel van artikel komt hier (4)
Titel van artikel komt hier (2)
Titel test
previous arrow
next arrow
Slider

Download hier de algemene voorwaarden van Olmenhoeve Texel

ontwerp & techniek: WEBJONGENS

Contactgegevens

Drijverstraat
tel 0222 322088

De Woelige Hoek
tel 0222 365400